İmplantoloji
Herhangi bir sebepten (çürük veya kemik erimesi gibi) kaybedilen tek veya çoklu diş eksikliklerinde kayıp dişlerin yerine yapılacak proteze destek amaçlı çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyumdan yapılan yapay diş kökleridir.
İmplant planlaması yaparken yaklaşımımız öncelikle diş eksikliğini estetik ve fonksiyonel olarak kişiye özel nasıl bir protez ile tamamlayabileceğimizi tasarlayıp buna destek olacak optimum implant sayısını sağlık ve ekonomik kriterleri göz önünde bulundurarak belirlemektir.
Tek diş eksikliklerinde bütün dişlerin kaybedildiği durumlara kadar geniş bir yelpazede implant planlaması yapılabilir.
İmplantlar öncesinde tek diş eksiklikleri boşluk iki tarafındaki dişlerin küçültülmesi ile yapılan köprü protezleri ile tamamlaktaydı.Komşu dişlerin küçültülmesi sağlıklı dişlerin de sağlığını kaybetmesine yol açmaktadır.İmplantlar sayesinde komşu dişlere dokunmadan yapay bir kök yerleştirilerek eksiklik tamamlanmaktadır.
Tüm dişlerin kaybı söz konusu olduğunda implant öncesi yöntem halk arasında damak olarak tabir edilen total protezlerdi.Fakat total protezler sabit olmadığı için ağız içerisinde hareket ettiği için hastada konforsuzluk yaratmaktaydı.İmplantlar burada gerek hareketli protezleri sabitlemede gerek se kemik miktarı uygun olan vakalrda çok sayıda implant uygulaması ile sabit protezlere olanak sağlayarak hasta konforunu hiç diş kaybetmemiş seviyeye getirmektedir.
İmplant tedavisi uygulaması öncesi kemik miktarı radyolojik tetkikler ile tespit edilir. Günümüzde 3 boyutlu görüntüleme yöntemleri ile kesin sonuçlu olarak bunu yapabilmekte hatta sanal ortamda implantları yerleştirip sonucu önceden görebilmekteyiz, bu da cerrahi sırasında istenmeyen bir sürpriz yaşamamızı sağlamaktadır.
Ayrıca hastamızın genel durumunu ,sistemik hastalıklarını, kullandığı ilaçları titizlikle sorgulamakta gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra tedaviye başlamaktayız.